מה זה ברקזיט Brexit?
המילה Brexit היא שילוב של המילים Britain ו- exit והכוונה היא ליציאת בריטניה מהאיחוד האירופי.
ב 23 ביוני 2016 התקיים משאל עם בבריטניה לגבי עזיבת האיחוד האירופי וברוב קטן (51.9% לעומת 48.1%) הצביע העם בעד לעזוב את האיחוד.
ראש ממשלת בריטניה התפטר, וראש הממשלה הנכנסת תרזה מיי הפעילה את סעיף 50 בחוקה האירופית, הקובע שבריטניה תעזוב את האיחוד ב 29 במרץ 2019.
מיד לאחר פרסום תוצאות המשאל הפאונד נפל, וגם הכלכלה הבריטית האיתנה ״שיקשקה״.
מה יקרה במרץ 2019?
במהלך השנתיים האחרונות ניהלה הממשלה הבריטית משא ומתן עם אירופה על הסכם עזיבת בריטניה את האיחוד, ואיך הדברים יתנהלו בין המדינות לאחר ה 29 במרץ 2019. ההסכם הושג אבל הפרלמנט הבריטי דחה את ההסכם ברוב מוחץ (הרוב הגדול ביותר שהיה בפרלמנט נגד ראש ממשלה מכהן), כאשר עיקר הבעיה שעלתה היא אי הוודאות לגבי הגבול בין צפון אירלנד (חלק מבריטניה) לאירלנד (מדינה באיחוד האירופי).
כרגע יש מספר תרחישים אפשריים לגבי מה יקרה בסוף מרץ 2019 והם:
– יציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי עם הסכם – לאחר שינויים בהסכם ואישור בפרלמנט, ככל הנראה לא יקרה ב 29 במרץ אלא רק אחרי דחיה של התאריך.
– יציאה מאיחוד ב 29 במרץ 2019 ללא הסכם (No deal) עם אירופה – התרחיש הקשה יותר מבחינה כלכלית וחוסר הוודאות שהוא מביא, ולכן זהו התרחיש הפחות הגיוני, שנתמך רק ע״י לאומנים בריטים קיצוניים.
– דחיה של תאריך היציאה והצבעה חוזרת במשאל עם (Second referendum) – עקב מצב המילכוד שנוצר, וגם בגלל רוח העם שבסקרים שנערכו בזמן האחרון בהם יש רוב להישארות באירופה.
איך ישפיע המצב על ישראלים שבאים לבקר בלונדון?
בכל התרחישים לא אמורה להיות השפעה לתייר הישראלי מבחינת כניסה ושהייה בבריטניה.
עד עכשיו הברקזיט השפיע לטובה על התייר הישראלי, כי בגלל ירידת שער הפאונד, לונדון הרבה יותר זולה לישראלים מאשר לפני שנתיים.
עקב האירועים יתכנו שינויים במטבע הפאונד, צפויה עליה במקרה של הסכם או דחיה וירידה במקרה של יציאה מהאיחוד ללא הסכם… יש קולות שטוענים ששער הפאונד יעלה גם ברגע שיהייה פתרון כלשהו ויגמר המצב של חוסר הוודאות … אבל אי אפשר באמת לדעת מה יקרה.
אם אתם רוצים להבטיח את העלות של ביקורכם בלונדון, רצוי להזמין מראש מלונות, הצגות, אטרקציות ומשחקי כדורגל.
יתכן ויהיו הפגנות בעד או נגד ההסכם שיושג, אבל גם כשיש הפגנות בלונדון הן בדרך כלל מאד מסודרות. יתכנו שיבושים מקומיים בתחבורה באזור ההפגנה.
איך הברקזיט ישפיע על תושבים אירופאים שגרים כיום בבריטניה?
זה לא סוד שיש הרבה אזרחים אירופאים שגרים בבריטניה בפרט בלונדון, וכמובן גם ישראלים שחיים בלונדון בזכות דרכון אירופאי.
הממשלה הודיעה כי בכל תרחיש, כל מי שכיום הוא תושב בבריטניה, יורשה להישאר ויקבל תושבות קבע אחרי 5 שנים באופן קל יחסית.
עוד מידע על לונדון ניתן למצוא בעמודים הבאים:
- המלצות למחזות זמר והצגות בלונדון.
- סיורים מודרכים בעברית בלונדון.
- מלונות ודירות מומלצים
- מידע על כרטיסים להופעות,הצגות ומחזות זמר, כמו כן תוכלו למצוא מידע על הצגות ספציפיות בתפריט למעלה תחת ״מחזות זמר והצגות״
- הסבר על איך להשיג כרטיסים למשחקי כדורגל.
- מסעדות בלונדון – המלצות על מסעדות וסיורי אוכל.
- תחבורה בלונדון – שימו לב לסרט שהפקנו ומסביר על כרטיס הנסיעה ואמצעי התחבורה השונים.
- אתרי מבצעים בלונדון, דילים מיוחדים, חבילות וקניות און ליין בעמוד המבצעים השימושי.
- ושלל מידע על מה לעשות בלונדון? מידע חיוני, מסעדות, אמנות, תערוכות, פסטיבלים ועוד ניתן למצוא בעמוד הראשי ובתפריטים למעלה.
רוצים להתעמק עוד בהבנה של הבעיות של הברקזיט והאפשרויות השונות, צפו בסרטון הבא, שנעשה לפני שהפרלמנט דחה את העסקה של ראש הממשלה: