***המחזמר ירד – מחזות זמר שרצים כעת ניתן למצוא במדריך למחזות זמר בלונדון**
״גראונדהוג דיי״ Groundhog Day (יום הגירית) – מחזמר חדש מאת טים מינטשין ודני רובין, מציג בלונדון בתיאטרון האולד ויק The Old Vic בסמוך לתחנת ווטלרו לתקופה מוגבלת עד ה 17 בספטמבר 2016. המחזמר מצטרף לשלל מחזות זמר שרצים כעת בלונדון אשר ניתן למצוא במדריך למחזות זמר.
טים מינטשין (Tim Minchin) הוא אישיות ידועה בעולם התרבות הבריטי, כמוסיקאי וקומיקאי פורץ גבולות. הוא גם האדם שעומד מאחורי המחזמר המצויין מטילדה (Matilda) שרץ בהצלחה רבה בווסט אנד מזה מספר שנים.
המחזמר מבוסס על סרט (שתורגם לעברית כ"לקום אתמול בבוקר") אודות חזאי שנקלע לתוך סופה שמביאה אותו למצב בו הוא נגזר לחיות את אותו יום שוב ושוב.
סיפור המחזה
המחזמר גראונדהוג דיי הוא מחזמר קומדיה-רומנטית ייחודי, שמגולל את סיפורו של פיל קונורס (Andy Karl) כתב מזג אויר ציניקן מפיצבורג הנוסע לסקר את "יום הגירית" (Groundhog Day) בעייריה קטנה ונידחת בפנסילבניה. הגירית, לפי האגדה מבשרת אם האביב יגיע מוקדם השנה או שמא יש לחכות עוד שישה שבועות נוספים להגעתו. פיל שמאס בעבודתו ובנסיעות מעין אלה, נתקע בעיירה בשל תנאי מזג האוויר, ולהפתעתו הוא מגלה שלא רק שהוא נתקע בעיירה שכוחת האל הזו, הוא גם נתקע בזמן ומתעורר כל בוקר מחדש לאותו יום הגראונדהוג החל בשני לפברואר.
המחזמר רצוף שירים וסצינות מצחיקות שמשחקות על החזרתיות והשינוי של אותו היום, והאופן בו פיל בוחר להתנהל. באחת הסצינות הוא מנסה כל פעם דרך אחרת להתאבד, ועדיין חוזר ומתעורר לאותו יום ארור. לאחר שכבר ניסה הכל, פרק כל עול, שוכב עם היפהפיה התורנית, השתכר, התאבד, נכנס לכלא ועוד, הוא מנסה לשבות את ליבה של עוזרת המפיק שצוותה אליו ליום הזה, ריטה.
במהלך החיזורים שלו הוא לומד להכיר אותה לעומק, וההיכרות איתה משנה אותו ואת התפיסה שלו את המציאות שלו והעולם שבו הוא חי. קומדיה רומנטית כבר אמרנו?
המחזמר מלא בהומור ובשנינות מינטשינאית, ושזורים בו בערך כל הטריקים הבימתיים האפשריים; החל מתעלולי היעלמות של הגיבור, דרך ריחוף באויר, שימוש מיוחד בפרספקטיבה, שימוש במסכי טלוויזיה, רצפה מסתובבת, שבירת הקיר הרביעי, שלג, כוריאוגרפיה מגניבה מאת פיטר דארלינג הכוללת נאמבר סטפס.
הקאסט
הקאסט מגוון ומצוין. את הדמות הראשית מגלם אנדי קארל, הוא שחקן זמר ושחקן מחזות זמר אמריקאי (ברודוואי – ג'רזי בויז, וויקד, ליגלי בלונד ועוד). איגוד השחקנים הבריטי כתב באופן מיוחד באתר המחזמר שהופעתו במחזמר היא כחלק מהסכם חילופי כשרונות בין אמריקה ואנגליה כיוון שהם אמורים להבטיח את העסקתם של שחקנים בריטים על הבמות המקומיות. השחקנית שמגלמת את ריטה (Carlyss Peer) בעיני הייתה פחות מוצלחת, בעיקר בגלל שפשוט לא אהבתי את צבע הקול שלה. באחד השירים היה ברור שהיא מתקשה לשיר את ההקדמה והפגינה ביצוע לא יציב קולית, אבל רוב הזמן היא הפגינה שליטה ווקאלית טובה.
מוסיקה תפאורה ותגובת הקהל
המוסיקה היא על גבול הקאנטרי-פולק אמריקאי כיאה למקום ולזמן, עם בלדות פופ ומוסיקה עכשווית, עם זאת קשה להגיד שיוצאים מהמחזמר ומזמזמים מנגינות קליטות.
התפאורה הייתה מיוחדת וחכמה, ועם זאת לא פורצת גבולות וכבר ראינו שכמותה ומרשימות ממנה על במות הווסט אנד, עם זאת היא עשתה עבודה אפקטיבית והשימוש בה היה מוקפד וחכם. המעבר בין הסצנות השונות וחילופי התפאורה היה קצת איטי ולעתים יצר תחושה של אי נוחות.
ניכר שהושקעו במחזמר הזה המון זמן, כסף, מחשבה ובהתחשב באופן שבו הוא התקבל על ידי הקהל, בתרועות רמות ובסטאנדינג אוביישן (הקהל מוחא כפיים בעמידה בסוף ההופעה) נראה שזו לא תהיה הפעם האחרונה שהמחזמר יציג כאן בלונדון ואולי בעולם.
מתי מציג ואיפה לקנות כרטיסים
מציג בכל ערב למעט ראשון ב-19:30 בערב, בימי רביעי ושבת קיימות גם הצגות צהריים ב-14:30.
המחזמר ירד – מחזות זמר שרצים כעת ניתן למצוא במדריך למחזות זמר בלונדון
*הכותב הינו שחקן ובוגר בית הספר למשחק גילדפורד במגמת מחזות זמר